Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου, ανήμερα των φοιτητικών εκλογών της ΕΦΕΕ, ομάδα ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών επιτέθηκε φραστικά σε άτομα που βρίσκονταν στο χώρο του πανεπιστημίου, ανένταχτους και μέλη άλλων παρατάξεων. Μετά τη χυδαία φραστική επίθεση και επανειλημμένες προκλήσεις ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο αντεπιτέθηκε με φυσικούς όρους προπηλακίζοντας τους άγρια και στέλνοντας ένα άτομο στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια εκδίωξαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το Πανεπιστήμιο και κατέστρεψαν το υλικό της παράταξης τους.
Δε θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου αλαζονικές προκλήσεις από πλευράς της ΔΑΠ πρέπει να μένουν αναπάντητες. Δε θεωρούμε τους φοιτητοπατέρες της Δεξιάς άμοιρους ευθυνών για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Ωστόσο η χρήση τέτοιων μεθόδων από οποιονδήποτε αυτόκλητο τιμωρό, στο όνομα οποιασδήποτε ιδεολογίας ή αξίας, είναι ξένη προς το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Δεν εντάσσεται σε καμία περίπτωση στα πλαίσια του αντικαπιταλιστικού αγώνα, αντιθέτως θυμίζει πρακτικές που παραδοσιακά χρησιμοποιούν οι λακέδες της εξουσίας και οι παρακρατικοί τραμπούκοι τους. Στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί μια βάρβαρη και ανεύθυνη επίθεση, που στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στους δημοκρατικούς πυλώνες του φοιτητικού κινήματος, ρίχνοντας νερό στο μύλο εκείνων που λοιδορούν ενάντια στο φοιτητικό συνδικαλισμό, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις ελευθερίες που αυτό προασπίζει.
Καταδικάζουμε τους άθλιους όρους αντιπαράθεσης που και οι δύο μεριές επέλεξαν και την πολιτική αλητεία από την οποία εκπορεύονται. Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την άνευ όρων υπεράσπιση τους φοιτητικού συνδικαλισμού και των διαδικασιών του, των Γενικών Συνελεύσεων και των φοιτητικών εκλογών, καθώς και κάθε έκαστης πολιτικής-συνδικαλιστικής δύναμης δραστηριοποιείται στους φοιτητικούς συλλόγους.

Η ηγεμονία της ΔΑΠ στον φοιτητικό συνδικαλισμό και η αλαζονεία με την οποία αυτή έχει μπολιάσει τους θλιβερούς αρχηγίσκους της, δεν αντιμετωπίζονται με τραμπουκισμούς και βάρβαρες επιθέσεις  Τις πολιτικές που εκφράζει η ΔΑΠ, την υποταγή της στον κρατικοκυβερνητικό μηχανισμό, την οργανωμένη της προσπάθεια να συνεισφέρει στη διάλυση της Δημόσιας - Δωρεάν παιδείας την αναδεικνύουμε μέσα από τη μαζική πολιτική μας παρέμβαση. Θα συνεχίσουμε μέχρι να οδηγηθούν οριστικά, μαζί με τα αφεντικά τους, εκεί που πλέον ανήκει και η νεοφιλελεύθερη ρητορεία τους: στον κάδο της Ιστορίας.

σχήματα που συγκροτούν την ΕΑΑΚ Ρόδου
ΦΑΠΑ – ΔΡΑΣΥ - ΚΑΝΑΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου