Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Κ. για την απεργιακή κινητοποίηση και την καταστολή

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Κ. για την απεργιακή κινητοποίηση και την καταστολή


Καταγγέλουμε τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατ΄ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απεργιακή διαδήλωση. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν,χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες διαδηλωτές των απεργιακών μπλοκ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τόνους χημικών, χτυπήματα με γκλομπ και συλλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 30χρονου διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας έπειτα από χτύπημα με γκλομπ, όπου και χειρουργείται δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί το μήνυμα της σιδερένιας φτέρνας μπροστά στη γιγάντωση της λαϊκής οργής και της απεργιακής ανυπακοής.
Ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση του μνημονίου και ενώ πλέον είναι ορατές οι επιπτώσεις της αντιδραστικής πολιτικής στη ζωή όλου του λαού η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ προωθεί νέο ακόμα πιο βάρβαρο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων. Το «Σύμφωνο για το Ευρώ» έρχεται να τσακίσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και να σπρώξει ολοένα και περισσότερα κομμάτια του λαού στα όρια της επιβίωσης. Αυτή η πολιτική γεννάει έντονη κοινωνική αγανάκτηση και οργή η οποία αποτυπώνεται στο δρόμο μέσα από τις μαζικές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. Αυτή τη λαϊκή οργή θέλει να καταπνίξει η κυβέρνηση από τη γέννησης της και ειδικότερα ενόψει της νέας επίθεσης που ετοιμάζει.
Από την πλευρά της κυβέρνησης φυσικό συμπλήρωμα της ιδεολογικής τρομοκρατίας του χρέους και της χρεοκοπίας είναι η ωμή κατασταλτική βία. Υπό αυτό το πρίσμα η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στους δρόμους  πάει χέρι -χέρι με την ιδεολογική τρομοκρατία του μονόδρομου της αποπληρωμής του χρέους και της Ε.Ε., των κηρυγμάτων εθνικής συναίνεσης, της καθημερινής εργοδοτικής και κυβερνητικής βίας απέναντι στους μισθούς, τη δουλειά, το δημόσιο πλούτο, την υγεία και την παιδεία. Ξέρουν ότι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης μπορεί να γεννήσει εργατικές και νεολαιίστικες εξεγέρσεις και προσπαθούν με το φόβο και την καταστολή να κάμψουν κάθε αγωνιστική διάθεση.
Όμως δεν θα το καταφέρουν. Η σημερινή διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων απεργών στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται. Η κρατική τρομοκρατία δεν μπορεί να μας φοβίσει, αντιθέτως μας κάνει ακόμα περισσότερο οργισμένους και αποφασισμένους να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της.  Το δίκιο της νεολαίας  και των εργαζόμενων ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Με μαχητικό λαϊκό κίνημα κόντρα στην ξεπουλημένη γραφειοκρατία των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ θα ανατρέψουμε την επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και θα αγωνιστούμε για σπουδές με αξία, δουλεία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.
ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΤΟΤΕ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ!
.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου