Φοιτητική Αριστερή ΠΑρέμβαση: Αναστέλει τη λειτοργία του το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Αναστέλει τη λειτοργία του το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης


Η εφαρμογή των νέων νόμων σε συνδιασμό με την υποχρηματοδότηση στην Παιδεία, οδηγεί τις Σχολές σε μαρασμό αφού πλέον δεν έχουν καν τα απαραίτητα χρήματα για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Το ίδιο το κράτος με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υποβαθμίζει σε πρωτοφανή επίπεδα την Εκπαίδευση.

Μετά το Παιδαγωγικό και το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, (ΦΚΣ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναστέλει τη λειτουργία του αφού δεν έχουν δοθεί κονδύλια για να διδάξουν καθηγητές!Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση του ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης, τονίζεται ότι ενώ έχει ξεκινήσει το β΄εξάμηνο σπουδών (εαρινό) από τις 16 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει χορηγήσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη διδασκόντων με το προεδρικό διάταγμα 407/80.

Για αντίστοιχους λόγους έχουν κλείσει από τις αρχές του φετινού ακαδημαϊκού έτους δεκάδες Τμήματα σε όλη τη χώρα, κατά κύριο λόγο Τμήματα των λεγόμενων "Ανθρωπιστικών" Επιστημών. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, το οποίο παραμένει κλειστό κατά την τρέχουσα εβδομάδα, αναμένοντας την έγκριση των κονδυλίων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες 407/80.

Το ζήτημα της πιθανής αναστολής της λειτουργίας του Τμήματός μας θα απασχολήσει τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου